Srijeda, 15 svibnja, 2024

U Uni se utopio mladić iz Siska

Preporučeno

Na kupalištu Ada Mlinčići, na rijeci Uni u blizini Bosanske Krupe, protekle subote u poslijepodnevnim satima utopio se Mario K. (26) iz Siska, potvrdio je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, grupa mladića i djevojaka doputovala je iz tog hrvatskog grada kako bi sudjelovali na manifestaciji “Unski lađari”, koja se održava u ovom gradu.

“Odlučili su da se odmore i okupaju, s obzirom na to da je bio sunčan i topao dan. Nesretni mladić se onako vruć, ne čekajući da se ohladi, bacio u Unu, koja je na tom mjestu duboka nekoliko metara”, kaže Šiljdedić.

Upravo se čita:  Poznat identitet žene koju je Refik Mujedinović usmrtio sjekirom pa počinio samoubistvo

Prema njegovim riječima, s obzirom na to da se tijelo mladića nije pojavljivalo na površini, u vodu su skočili njegovi prijatelji i ostali prisutni kupači, te je nakon nekoliko metara tijelo pronađeno i izvučeno iz vode.

Pokušaji da se reanimacijom mladiću vrati život nisu uspjeli te je privatnim automobilom transportovan u Dom zdravlja u Bosanskoj Krupi, gdje su liječnici konstatovali smrt.

Upravo se čita:  Nova tragedija u BiH: Poznat identitet motocikliste koji je stradao danas na magistralnom putu M-4,2

Pretpostavlja se kako je ona nastupila usljed infarkta.

U svega sedam dana ovo je već drugi slučaj utapanja u ovoj rijeci, nakon što se u blizini Cazina utopio 19-godišnji mladić.

Takođe, nedavno se Prijedorčanka Drena Jović (18) utopila u jezeru Tomašica, gdje je bila na kupanju sa još troje prijatelja. Samo dan prije te tragedije, u Tesliću i Zenici utopili su se Mersed Mudrov (14) i Kasmina Tarabar (30).

Upravo se čita:  BiH zavijena u crno: Krajina se oprašta o 22-godišnjeg Selmira

Sredinom ovog mjeseca utopio se sedamnaestogodišnji Mrkonjićanin Danijel Galić, koji se kupao u jezeru Balkana, koje gotovo svake godine odnese bar jedan život.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas