Petak, 3 svibnja, 2024

Pucnjava na Mojmilu: Jedna osoba povrijeđena, policija traga za trojicom muškaraca u plavom “fiatu”

Preporučeno

U pucnjavi je povrijeđen J.J., rođen 1975. godine, potvrđeno je Agenciji Fena iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pucnjava-mojmiloU sarajevskom naselju Mojmilo u ulici Olimpijska danas u 11.20 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja – pištolja i tom prilikom jedna osoba je povrijeđena.

Nepoznata osoba koja je upotrijebila vatreno oružje, se sa još dvije muške nepoznate osobe, putničkim motornom vozilom marke “fiat punto”, plave boje, udaljila u nepoznatom pravcu.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

Povrijeđenom J.J. je na licu mjesta ukazala ljekarsku pomoć ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo, radi daljeg liječenja.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su na licu mjesta pronašli nekoliko čahura, a u neposrednoj blizini je pronađen jedan odbačeni pištolj.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavnju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršioca.

Upravo se čita:  Više od polovine stanovnika zadovoljno životom u BiH, čekaju se nove investicije

– U 11.50 sati u KCUS primljen je J.J. 1975. godište. On ima prostrijelnu ranu desne natkoljenice. Urednih je vitalnih parametara i prebačen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju gdje će biti hospitaliziran – kazala je Feni glasnognovornica KCUS-a Biljana Jandrić. (Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Onkološki pacijenti i dalje bez lijekova

Imajući u vidu učestale Upite pacijenata i medija obavještavamo javnost da smo nažalost trenutno suočeni s problemom nedostataka određenih...

Još vijesti za vas