Utorak, 7 svibnja, 2024

Napokon pravo proljeće: Za 1. maj sunčano i toplo, temperature iznad 25 stepeni!

Preporučeno

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u prvom dijelu ove sedmice u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti promjenljivo, s naizmjeničnim sunčanim i kišnim razdobljima, ali toplije, s temperaturama primjerenim proljeću.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nakon toga dolazi period povoljnijih vremenskih prilika, s ugodnijim temperaturama. To znači da ćemo tokom prvomajskih praznika napokon imati očekivano toplo proljeće s temperaturama iznad 25 stepeni.

Upravo se čita:  Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Prema prognozama meteorlooga, oba dana posljednjeg vikenda u aprilu prosječna temperatura će se kretati između 23 i 26 stepeni, a i 1. maj će proći u znaku sunca i ugodnih temperatura.

Ova vijest posebno će obradovati najmlađe, ali će izmamiti i osmijeh na licu starijih, koji će konačno moći popiti kafu u nekoj od ljetnih bašti u svom gradu ili Praznik rada provesti na nekom obližnjem izletištu, planini ili uz obalu rijeke.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas