Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Napokon pravo proljeće: Za 1. maj sunčano i toplo, temperature iznad 25 stepeni!

Preporučeno

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u prvom dijelu ove sedmice u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti promjenljivo, s naizmjeničnim sunčanim i kišnim razdobljima, ali toplije, s temperaturama primjerenim proljeću.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nakon toga dolazi period povoljnijih vremenskih prilika, s ugodnijim temperaturama. To znači da ćemo tokom prvomajskih praznika napokon imati očekivano toplo proljeće s temperaturama iznad 25 stepeni.

Upravo se čita:  Čekanje na medicinske preglede duže od godinu dana postalo je svakodnevnica za građane

Prema prognozama meteorlooga, oba dana posljednjeg vikenda u aprilu prosječna temperatura će se kretati između 23 i 26 stepeni, a i 1. maj će proći u znaku sunca i ugodnih temperatura.

Ova vijest posebno će obradovati najmlađe, ali će izmamiti i osmijeh na licu starijih, koji će konačno moći popiti kafu u nekoj od ljetnih bašti u svom gradu ili Praznik rada provesti na nekom obližnjem izletištu, planini ili uz obalu rijeke.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas