Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Nesreća na putu Sokolac – Han Pijesk: Jedna osoba poginula, među petero teško povrijeđenih troje djece

Preporučeno

Četrdestdvogodišnji muškarac čiji su inicijali D.B. poginuo je, a pet osoba teško je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se večeras u 18.30 sati dogodila na magistralnom putu Sokolac – Han Pijesak, u mjestu Hanići – rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednsoti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Ilustracija

U nesreći su učestvovala putnička vozila “golf 2” i “audi”.

Upravo se čita:  Poznato kad kreće isplata uvećanih penzija u FBiH: Evo koliko sada iznose

Prema njenim riječima, D.B. je upravljao “golfom” u kojem su se nalazili i njegovo troje djece, supruga i majka. Svi su teško povrijeđeni i nalaze se u Kliničkom centru Kasindo.

Vozač “audija” B.Đ, koji je najvjerovatnije izazvao nesreću tako što je preticao neko vozilo i direktno udario u “golf 2”, bio je pod uticajem alkohola – rekla je Tešićeva.

Upravo se čita:  Bećirović s ambasadorima Kvinte, EU i OHR-a: BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom

Ona je dodala da će vozač, koji je najvjerovatnije bio pod uticajem alkohola, biti lišen slobode, dok se za njegova dva saputnika utvđuje količina alkohola u krvi.

Saobraćaj na dionici gdje se dogodila nesreća bio je obustavljen do 21.25. časova.

Nastradali D.B je sa Sokoca, a sa porodicim je živio u Bratuncu.

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas