Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Mogerini impresionirana uspjesima koje je BiH postigla u kratkom periodu

Preporučeno

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Minhenu s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, s kojom je razgovarao o evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Govoreći o predaji aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji, koja će se desiti u ponedjeljak, 15. februara u Briselu, visoka predstavnica Mogerini je rekla da je impresionirana uspjesima koje je Bosna i Hercegovina uspjela postići u kratkom periodu, od početka prošle godine do danas.

Upravo se čita:  Kanada će kosponzorisati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao Mogerini s realizovanim ciljevima iz Reformske agende i s ekonomskim i političkim pokazateljima koji su u konstantnom pozitivnom porastu.

Mogerini je pohvalila napore vlasti u BiH, čestitala na vidljivom napretku i rekla da je BiH dobra vijest u vremenima kada ih ima veoma malo.

Predsjedavajući Zvizdić i visoka predstavnica Mogerini su se sastali na marginama 52. Konferencije o bezbjednosti, koja je okupila oko 600 svjetskih zvaničnika i koja se od petka održava u Minhenu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas