Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Komšić najpošteniji političar, malo manje pošteni Raguž i Radončić!?

Preporučeno

Pošten političar!? Kada ove dvije riječi pročitate u nizu, vjerovatno pomislite da se radi o antonimima. Da li je uopšte moguće političaru pripisati pridjev „pošten“. 

trio-postenje

Agencija za političko komuniciranje „Polis“ tu tvrdnju je smatrala mogućom te su u svom istraživanju postavili pitanje „Ko je po vašem mišljenju najpošteniji političar u BiH?“. Došli su do rezultata da je najpošteniji političar Željko Komšić, a slijede ga Martin Raguž i Fahrudin Radončić.

Upravo se čita:  Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

Ispitivanje je bez ponuđenih odgovora provedeno u Hercegovačko-neretvanskom kantonu na uzorku od više od hiljadu ispitanika, navodi Dnevni avaz.

Istraživanja poput ovakvih se konstantno provode u našoj zemlji, ali se mora priznati da nisu vjerodostojna. Pored toga što je za ovakvo istraživanje veoma bitna regija na kojoj se provodi i nezavisnost agencije od političkog utjecaja, veliku ulogu ima i finansiranje ovakvih istraživanja tako da su takva istraživanja uglavnom sponzorisana od strane političkih partija. Nešto slično imamo i sa TV kućama, svaka za sebe naravno tvrdi da je najgledanija. Međutim, da se vratimo na politiku, najbolji pokazatelji će biti izbori, jer već smo bili svjedoci manipulacija istraživanjima.

Upravo se čita:  Metalci i trgovci protestnim šetnjama u borbi za svoja prava: Kad će bolji život za radnike?

Da li ovo istraživanje nagovještava neke promjene u političkom miljeu naše zemlje ili je još jedan vid plaćene reklame, ostaje da vidimo.

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas