Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Veliko interesovanje bh. poljoprivrednika: Pomama za tartufima, već stiglo 200 prijava!

Preporučeno

Londonska kompanija “Green laboratories” zainteresovana je da podijeli besplatno sadnice lješnika na čijem korijenu se nalazi “sjeme” tartufa

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Domaći poljoprivrednici su veoma zainteresovani za uzgoj tartufa koji im može donijeti veliku zaradu, a za samo tri dana prijavljeno je više od 200 potencijalnih uzgajivača, rekla je direktorica preduzeća “Green Laboratories” iz Banjaluke Senka Gatarić, piše Glas Srpske.

VEZANO: Englezi bh. građanima nude šansu za posao budućnosti: Klima kod nas idealna, kilogram tartufa 5.000 eura!

– Interesovanje je ogromno, telefoni zvone stalno, ljudi se raspituju. Zainteresovani su poljoprivrednici iz cijele BiH, a iz Srpske je najviše zainteresovanih sa područja banjalučke regije. Prijavljivanje je tek počelo i ima još dosta vremena da se zainteresovani prijave za sadnice koje će se saditi u jesen – kazala je Gatarić.

Dodala je da broj sadnica nije ograničen i ima ih dosta.

– Najbitnije je da zemljište bude odgovarajuće i sadnice će dobiti svi koji budu ispunjavali uslove. Cilj kompanije je da se posadi što više sadnica i da se razvije taj posao u BiH – istakla je Gatarić.

Londonska kompanija “Green laboratories” zainteresovana je da podijeli besplatno sadnice lješnika na čijem korijenu se nalazi “sjeme” tartufa.

Ugovor o saradnji će biti potpisan na 20 godina, a kompanija će otkupljivati cijeli rod. Od ukupne zarade 70 odsto ide uzgajivaču, a 30 odsto kompaniji.

Cijena tartufa po kilogramu se kreće od 1.000 do 5.000 eura.

(Glas Srpske)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas