Srijeda, 8 svibnja, 2024

Nakon vatrenog obračuna s policijom u Sarajevu: Jedan od automafijaša umro u bolnici

Preporučeno

S.P., pripadnik automafijaškog klana s Pala koji je teško ranjen u razmjeni vatre s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajeva pri pokušaju krađe luksuznog BMW-a na Ilidži, preminuo je jučer u UKCS-u, nezvanično saznaje “Avaz”.

Kako nam je potvrdio izvor blizak istrazi, S.P. je povredama zadobivenim od policijskih hitaca podlegao oko 18 sati, a ljekari su odmah nakon toga obavijestili policiju te su istražitelji otišli u UKCS, gdje su o tome sačinili službenu zabilješku. S.P.  je u obračunu s policijom pogođen u kičmu.

Upravo se čita:  Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

U ovoj grupi bili su i Paljani iz mjesta Mokro B.K. te NJ.M. , koji su uhapšeni nakon munjevite akcije sarajevskih policajaca, a po prijedlogu državnog Tužilaštva Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor, koji im istječe 5. septembra ove godine.

Automafijaši su 4. avgusta ove godine oko 20.30 sati na parkingu u Butmirskoj počeli obijati BMW. Ubrzo je alarmirana policija, čiji pripadnici su okružili automafijaše koji su pokušali pobjeći.

Upravo se čita:  Izvučeno tijelo rudara Asima Šehanovića koji je bio zatrpan 170 metara ispod zemlje

Iako su ih policajci pozivali da se predaju, oni su u njihovom pravcu ispalili više hitaca iz pištolja. Policajci su im uzvratili vatru štiteći vlastite živote, nakon čega su savladani, a S.P.  je u obračunu najgore prošao te je prevezen u UKCS.

Ovu grupu su već duže pratili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i čekao se samo njihov pogrešan potez.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Objavljen snimak: Muškarac ispred džamije ukrao cipele. Poznajete li ga?

Imam sarajevske Ferhadija džamije Muhamed ef. Velić objavio je na društvenim mrežama snimak gdje se vidi krađa cipela ispred...

Još vijesti za vas