Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Goran Kovačević: Nacionalne stranke u BiH zemlju definitivno vode u propast

Preporučeno

Goran Kovačević, docent sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu rekao je da nacionalne stranke u Bosni i Hercegovini zemlju i njene građane guraju sve dublje u disoluciju, a dokaz tome je i današnji referendum u Republici Srpskoj o proslavi 9. januara, koji se u ovom bh. entitetu održava protivno odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

– Nacionalne stranke u BiH zemlju i njene građene dovele su na rub propasti, prije svega ekonomskog kraja, a sada zemlju guraju u opasnu disoluciju. Nažalost, te stranke su potpomognute neradom međunarodnog faktora koji bi trebao biti zadužen za stabilnost u zemlji, ali očito ne radi svoj posao – rekao je Kovačević u komentaru za Patriju.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

Na upit koje stranke konkretno moraju odstupiti sa političe scene u BiH, Kovačević je rekao da za opasno stanje u koje je zapala Bosna i Hercegovina odgovornost snose SDA i SBB te HDZ BiH iz Federacije a iz Republike Srpske to je SNSD Milorada Dodika.

– Građani moraju podržati građanske strane koje su u stanju zaustaviti dalju disoluciju Bosne i Hercegovine, jer će će nove podjele zadati samo još veće glavobolje svima u zemlji, ali i regionu – rekao je Kovačević, piše NAP.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas