Petak, 3 svibnja, 2024

Komisija objavila nove podatke: Evo koliko je ljudi glasalo na referendumu do 17 sati

Preporučeno

Do 17 časova na referrendumu o Danu RS glasalo je 624.190 glasača, odnosno 51,17 odsto od ukupnog broja registrovanih glasača. Najveća izlaznost zabilježena je u Donjem Žabaru (73,23), a najmanja je i dalje u Vukosavlju (18,38).

Najveća izllaznost je i u Kalinoviku, Trnovu i Istočnom Starom Gradu, a najmanja u Srebrenici, Brodu, Pelagićevu. U Brčko Distriktu do 17 časova je glasalo 63,77 odsto glasača, a u Banjoj Luci 46,36 odsto glasača.

Upravo se čita:  Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Predsjednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan rekao je da do sada nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, da nema bezbjedonosnih problema i da glasanje protiče u sjajnoj atmosferi. On se zahvalio brojnim novinarskim ekipama koje su, prema njegovim riječima, poslale “sjajnu sliku o RS iz Banje Luke”.

Naredno Karanovo obraćanje zakazano je za 21 čas, kada će biti poznat i konačan broj glasača, ali i prvi rezultati referenduma. Najavljen je i dolazak predsjednika RS Milorada Dodika u Narodnu skupštinu RS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alijana 21 godinu iščekuje Enesa: “Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao”

Alijana Kaharević već 21 godinu iščekuje svog brata Enesa. Te 2003. godine je nestao i nikad ga nisu pronašli. Ističe...

Još vijesti za vas