Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U Tesliću i Bosanskom Brodu sinovi pretukli majke

Preporučeno

U Tesliću i Bosanskom Brodu jučer su prijavljeni slučajevi nasilja u porodici, a žrtve su majke. 

Policijskoj stanici Teslić jučer je prijavljeno da je P.Č. sa područja te općine, u porodičnoj kući fizički napao svoju majku i zadao joj povrede na rukama i u dijelu grudnog koša.

Žena je, nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Teslić, prevezena u dobojsku bolnicu gdje je zadržana na liječenju.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Policijski službenici Policijske stanice Teslić lišili su slobode P.Č., koji je u stanju teškog mentalnog rastrojstva prevezen u dobojsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U saopćenju se dodaje i da je Policijskoj stanici Bosanski Brod jučer prijavljeno da je G.K. iz te općine u porodičnoj kući nanio povrede svojoj majci u dijelu glave, te potom razbio staklo na ulaznim vratima i oštetio ogradu stubišta u kući.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Nasilnik je lišen slobode, dok je njegovoj majci ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Bosanski Brod.

U ova dva slučaja protiv počinilaca će biti podneseni izvještaji nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas