Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Nema smetnje da se manifestacija ‘Moj ummete’ održi 25. maja

Preporučeno

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je objavio da nema smetnje da predramazanska vjersko-kulturna manifestacija „Moj ummete” održi 25. maja, iako se datum održavanja poklapa s danom sjećanja na ubijene na Tuzlanskoj kapiji.

Predsjednik Udruženja “25. maj 95. Kapija” Tuzla Edin Hurić i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Moj ummete” Razim Čolić u razgovoru su se saglasili da će manifestacija biti otvorena učenjem Kur’ana i dove za ubijene na Tuzlanskoj kapiji i ostalu ubijenu djecu tokom agresije.

Udruženje “25. maj 95. Kapija” Tuzla dalo je punu podršku Rijasetu IZ-a u BiH u njegovom radu i organiziranju predramazanske manifestacije kojoj će predstavnici Udruženja prisustvovati i zajedno sa svim ostalim prisutnima proučiti zajedničku dovu za nevino ubijenu mladost.

– Doček ramazana, učenje Kur’ana, dova, ilahija i kasida je vjerski čin kojim se ne skrnave sjećanja na žrtve – istaknuto je u zajedničkom saopćenju, javlja MINA.

Manifestacija „Moj ummete“ bit će održana 25. maja u KSC Skenderija u Sarajevu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas