Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Sutra u BiH nestabilno vrijeme, očekuju se lokalni pljuskovi s grmljavinom

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini sutra će biti nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana se u većem dijelu zemlje očekuju lokalni pljuskovi, moguća je i grmljavina.

Ilustracija
Ilustracija

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 20 stepeni, na jugu Hercegovine od 20 do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni, na jugu Hercegovine do 33 stepeni.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić o prognozama za ljeto: Koliko kanadera imamo spremnih?

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje pljusak kiše. Jutarnja temperatura zraka oko 17 stepeni, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana su registrovani lokalni pljuskovi.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 11 stepeni, Bihać i Kupres 21, Ivan-sedlo, Sanski Most i Srebrenica 22, Banja Luka 23, Sokolac 24, Drvar, Gradačac, Prijedor i Sarajevo 25, Bugojno, Doboj i Tuzla 26, Livno, Zenica i Zvornik 27, Goražde 29, Neum i Trebinje 31, Mostar 32 i Stolac 34 stepena.

Upravo se čita:  Njemački list piše o demografskom slomu Balkana: Ostaju bez stanovništva

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas