Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Potvrđena presuda medicinskoj sestri iz Tuzle: Muniri Zildžić 30 mjeseci zatvora

Preporučeno

Zildžićeva je presudom obavezana da nadoknadi štetu u iznosu od 84.000 KM, koliko je “zaradila” lažnim obećanjima o zaposlenjima, invalidninama i kreditima

Ilustracija, Foto: Oslobođenje

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla kojom je Munira Zildžić iz Tuzle, medicinska sestra u Domu zdravlja Tuzla, osuđena na 30 mjeseci zatvora zbog niza prevara, potvrđeno je iz Tužilaštva TK-a.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Optužnicom je Zilldžićevoj stavljeno na teret da je od 2010. do kraja 2013. godine počinila 12 prevara kojim je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 KM.

– Također, pravosnažnom presudom se Zildžić obavezuje da nadoknadi štetu oštećenim u navedenom iznosu, naveli su iz Tužilaštva TK-a.

Zildžić je osuđena jer je većem broju osoba davala lažna obećanja da će im omogućiti zaposlenje u javnim institucijama, a u nekoliko slučajeva invalidsku ili prijevremnu penziju njima ili njihovim članovima porodice. Također u dva slučaja je lažno obećala da će omogućiti podizanja većih kredita u banci.

Upravo se čita:  Poznat identitet državljanina BiH koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

– Od oštećenih je uzimala novac iako svjesna da nema nikakvog uticaja i mogućnosti da obećanja i ispuni te je tako sebi pribavila navedenu protivpravnu imovinsku korist.

Također, Kantonalni sud Tuzla je uvažio žalbu Tužilaštva i ukinuo prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla kojim se od optužbe oslobađaju Zijad Smajić i Adamo Arnautović, te vratio prvostepenom sudu predmet na ponovno suđenje. Optužnicom Tužilaštva se pomenuti terete da su u dva slučaja bili saučesnici Muniri Zildžić u prevarama, saopćili su iz Tužilaštva TK-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznat identitet državljanina BiH koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju ujutro na magistralnom putu kod Brezovice u Sloveniji poginuo je...

Još vijesti za vas