Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Muškarac iz Šibenika i žena iz Bijeljine uhapšeni zbog ubistva Sarajlije

Preporučeno

Sarajevska policija u utorak, 21. novembra uhapsila je B. R. (1954)iz Šibenika, i H. E. (1981) iz Bijeljine koji se dovode u vezu sa smrću H. F. (1940), nastanjenog u Sarajevu, koji je u ponedjeljak pronađen mrtav u porodičnoj kući, u Ulici Vitomira Lukića u sarajevskom naselju Ilidža.

Policijski službenici V PU u utorak u 20.30 sati u Ulici Vitomira Lukićauhapsili su B. R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična djela – napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i posjedovanje oružja. Prilikom pretresa kod B. R. je pronađen i oduzet pištolj marke VIS, sa okvirom i osam metaka kalibra 9 mm i kutija sa osamnaest metaka istog kalibra i jednim metkom kalibra 7,62 mm.

Upravo se čita:  Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

“Preduzimajući operatino-taktičke mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da se B. R. dovodi u vezu sa smrću H. F, rođen 1940. godine, nastanjen u Sarajevu, koji je dana 20.11.2017.godine pronađen mrtav u porodičnoj kući, u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža.

U toku kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da je predmetni pištolj vlasništvo preminulog H. F. Također, izvršeni su pretresi kuća i pomoćnih prostorija u ulicama Vitomira Lukića i Joze Penave, općina Ilidža. Tom prilikom su pronađeni i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela”, saopšteno je iz policije.

Upravo se čita:  Nova teška nesreća na cestama u BiH, poginula 28-godišnja trudnica

Preduzimajući dalje mjere i radnje, pronađena je i lišena slobode H. E. iz Bijeljine.

Nakon završene krim-obrade, njih dvoje su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo iz koristoljublja, predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Dodajmo da o ovom ubistvu i pronalasku beživotnog tijela na Ilidži policija do danas nije obavjestila javnost.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stigle trešnje na pijacu! Cijena paprena, mnogi ih neće ni okusiti

Dolaskom proljeća mnogi se raduju i prvim plodovima sezonskog voća, a među omiljenim su svakako i trešnje. Međutim, građane...

Još vijesti za vas