Utorak, 7 svibnja, 2024

Povratnik u Rogaticu sam sebi slao prijeteće poruke, te zapalio automobil i garažu?!

Preporučeno

E.P. prijavljen zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela, javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje, ugrožavanja sigurnosti i oštećenja i oduzimanja tuđe stvari

Pripadnici PU Istočno Sarajevo rasvijetlili su “napad” na imovinu E.P., povratnika u naselje Kukavice, u općini Rogatica te Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavili izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Upravo se čita:  Biće gužve: U FBiH danas počinje isplata uvećanih penzija,"leći" će i razlika za prva tri mjeseca

Naime, ova prijava je podnesena upravo protiv E.P. (1988), a “nakon što su nakon preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa navedenim događajima dovodi upravo on”.

Navodeći tek inicijale oštećenog/osumnjičenog, iz policije su saopćili da se on sumnjiči da je u mobitel vlasništvo F. P. ubacio SIM karticu i sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te zapalio golf A2, koji koristi, kao i pomoćni objekat, “a čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi”.

Upravo se čita:  Oprez: Za danas upaljen meteoalarm - evo kakvo će nam vrijeme biti do vikenda

Iz policije su također podsjetili kako je 14. novembra Policijskoj stanici Rogatica osumnjičeni prijavio da mu je nepoznata osoba, putem mobilnog telefona, upućivala poruke prijetećeg sadržaja, a 19. novembra da u mjestu Kukavice, opština Rogatica, gore njegov golf A2 i pomoćni objekat.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika tragedija u Sarajevu: Mercedesom udario dvogodišnje dijete, preminulo je

Na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička u sarajevskoj općini Ilidža dogodila se teška saobraćajna nesreća...

Još vijesti za vas