Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Na internetu je moguće kupiti uniforme OSBiH, policijske ambleme i vojna opremu

Preporučeno

Pljačka koju su izvršili naoružani pljačkaši u Bugojnu u policijskim uniformama otvorila je pitanje kako se može doći do opreme koju koriste pripadnici policijskih i drugih sigurnosnih snaga.

Pretražujući stranicu Olx.ba u rubrici odjeća može se pronaći najraznovrsnija ponudu vojne, medicinske i policijske opreme. Od uniformi, do pancira, taktičkih uniformi, različitih amblema FUP-a, Granične policije BiH, MUP-ova…

Tako jedan ponuđač iz Živinica navodi da prodaje uniformu Oružanih snaga BiH, a u svom oglasu je čak i objavio zvanični video spot OS BiH.

Upravo se čita:  Više od polovine stanovnika zadovoljno životom u BiH, čekaju se nove investicije

“Ovo je uniforma koju koriste pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine dok izvršavaju svoje svakodnevne zadatke. U potpunom novom je stanju. Pod ovom uniformom podrazumijevaju se vojna bluza i vojne pantole. Dimenzija uniforme je idealna za visinu od 180cm do 190cm i za kilažu od 80kg do 92kg. Veličina je između XL I XXL”, navodi se u oglasu.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Cijena je po dogovoru.

U ostalim oglasima mogu se pronaći uniforme Vojske RS-a pa čak i američka vojna uniforma. Ponuđač iz Trebinja je prodaje za 100 KM, a na fotografijama koje su objavljene vidi se i ime Mullins.

U oglasu koji je postavio ponuđač iz Zenice navodi se da prodaje raznovrsnu vojnu opremu, pogodnu za airsoft , IPSC streljaštvo, lov, paintball, security agencije, policajce…

Upravo se čita:  Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

“Na prodaju su pancirni prsluci različitih tipova, pancirne kacige, vojne naočale, hlače, jakne, košulje, uniforme, čizme. Oprema je originalna i kupljena je u kolekcionarske svrhe, tako da nije korištena, a radi se o profesionalnoj opremi vrhunske kvalitete kakvu koriste najelitnije specijalne jedinice širom svijeta”, navedeno je.

Iako se na internet oglasima ranije mogla kupiti i uniforma SIPA-e i FUP-a, pretragom oglasa trenutno nije moguće pronaći takvu uniformu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas