Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Zajedno pili, posvađali se i potukli pa Enes B. završio sa nožem u vratu

Preporučeno

Enes B. (33) iz Busovače uboden je nožem u vrat, a pod sumnjom da ga je pokušao ubiti uhapšen je njegov sugrađanin Borislav K. (52), potvrdio je juče policijski izvor.

Lokalna policijska stanica je 13. januara, oko 19.55, obaviještena da je u Dom zdravlja dovezen muškarac sa ubodnom ranom.

“Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućena je patrola, koja je utvrdila da se radi o E.B. On je nakon pružene ljekarske pomoći prevezen u bolnicu Nova Bila, gdje su mu konstatovane teže povrede, odakle je prevezen u KUM Sarajevo”, saopšteno je juče iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Operativnim radom na terenu, pronađen je osumnjičeni te je uhapšen. Napad se, po nezvaničnim informacijama, dogodio u Borislavovoj kući u Busovači, a svemu je prethodila zajednička pijanka i svađa dvojice muškaraca.

“Oni su se zbog nečega posvađali i potukli, te je, sumnja se, Borislav uzeo nož i ubo Enesa”, kazali su izvori upućeni u istragu.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu potvrdili su da je stanje povrijeđenog Enesa B. trenutno stabilno.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

“Pacijent E.B. je smješten na Kliniku za torakalnu hirurgiju. On je pod adekvatnom terapijom i nadzorom ljekara”, kazali su iz Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas