Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Neobična puška u rukama hrvatske policije tokom Vučićeve posjete

Preporučeno

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Pripadnici osiguranja s neobičnom puškom viđeni su na Markovom trgu, gdje je u Banskim dvorima održan sastanak premijera Andreja Plenkovića i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Riječ je o tzv. antidron pušci namjenjenoj za zaustavljanje dronova.

“S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima izmedju dvije države – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE”, objavio je premijer Hrvatske Andrej Plenković na svom Twitteru nakon sastanka.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Aleksandar Vučić je nakon susreta s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović na Pantovčaku razgovarao na radnom ručku s premijerom Andrejem Plenkovićem, a upisao se u i Zlatnu knjigu, izrazivši uvjerenje da će odnosi između dviju zemalja i dva naroda biti značajno unaprijeđeni.

“Izražavam iskreno uvjerenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti značajno unaprijeđeni, kao i odnosi između Srba i Hrvata u cjelini”, napisao je Vučić u knjizi. “Siguran sam da će vlada Hrvatske kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos”, dodao je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas