Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Pogledajte snimak privođenja: Mustafa Hasanbašić predat Posebnom odjeljenju MUP-a u Banjaluci

Preporučeno

Hasanbašić je, nakon potrage, uhapšen juče oko 16.15 časova u maglajskom mjestu Jablanica, a tokom prošle noći predat je Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske

Mustafa Hasanbašić iz Tešnja, koji je uhapšen na području Maglaja zbog pokušaja ubistva policijskih službenika u dobojskom naselju Miljkovac, predat je u nadležnost Posebnom odjeljenju za organizovani kriminal i najteže oblike privrednog kriminala u Banjaluci.

Upravo se čita:  Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Hasanbašić je, nakon potrage, uhapšen juče oko 16.15 časova u maglajskom mjestu Jablanica, a tokom prošle noći predat je Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

Hasanbašić je u petak oko 12 časova pucao na dobojsku policijsku patrolu koja je prepoznala da je on lice sa potjernice policije Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Bio je u društvu s Benjaminom Ćosovićem, a kada je shvatio da ga je policija prepoznala pucao je prema policijskom vozilu iz vatrenog oružja, nakon čega ih je fizički napao i nanio im teže tjelesne povrede.

Upravo se čita:  Kanada će kosponzorisati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Benjamin Ćosović je uhapšen juče, a za Hasanbašićem je tragala policija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas