Srijeda, 1 svibnja, 2024

Padavine do kraja sedmice, očekuje se do 30 cm novog snijega

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme, sa snijegom u većem dijelu zemlje, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognozira se između 5 i 15 centimetara snježnog pokrivača. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša. Tokom noći na četvrtak bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Temperatura zraka uglavnom između -4 i 0 stepeni, a na jugu zemlje između 4 i 9 stepeni celzijusa.

Upravo se čita:  Bećirović s ambasadorima Kvinte, EU i OHR-a: BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom

Oblačno vrijeme zadržat će se i u četvrtak. Nove padavine prognoziraju se od sredine dana. U većem dijelu zemlje snijeg. Prognozira se između 5 i 15 centimetara novog snježnog pokrivača. Na istoku Bosne i Hercegovine i na planinama može pasti i od 20 do 30 centimetara.

Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine susnježica. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i -1 stepeni, na jugu od 0 do 4 stepena.

Upravo se čita:  Metalci i trgovci protestnim šetnjama u borbi za svoja prava: Kad će bolji život za radnike?

I posljednjeg dana u sedmici u našoj zemlji bit će oblačno. U većem dijelu BiH padat će slab snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine ujutro je moguć snijeg, a tokom dana susnježica ili kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu od 0 do 6 stepeni.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas