Srijeda, 1 svibnja, 2024

Prekinuta sjednica: Potukli se vijećnici u Tomislavgradu

Preporučeno

Sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad jučer je prekinuta tokom rasprave vezane za dodjelu zemljišta u svrhu izgradnje garažnog objekta u Vojkovićima. Kako je prenio Radio-Tomislavgrad, nakon žučne rasprave i serije replika među pojedinim vijećnicima je došlo i do naguravanja i bližeg fizičkog kontakta zbog čega je sjednica na prijedlog Kluba HDZ BiH prekinuta, a njen nastavak je zaključkom planiran kad se smire uzavrele strasti i steknu uslovi za rad.

Klub vijećnika HSP-a BiH Tomislavgrad najoštrije osuđuje ponašanje vladajućih u Općinskom vijeću, gdje je tokom sjednice došlo do oštrog verbalnog konflikta i fizičkog naguravanja između pojedinih vijećnika HDZ-a 1990 i HSP-a BiH što je rezultiralo prekidom iste.

Upravo se čita:  Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

Klub vijećnika HSP-a BiH smatra da je sve ovo izrežirano, osmišljeno na vrlo bezobrazan način s ciljem postizanja jeftinih političkih poena što, prema njima, pokazuje nemoć i smušenost u redovima vladajućih pri Općinskom vijeću, a svakako i strah od opozicionog HSP-a BiH, navodi se u njihovom saopštenju povodom današnjeg događaja.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

“Kao opozicija HSP BiH Tomislavgrad čini sve da ugradi pozitivno okruženje u radu Općinskog vijeća sa konstruktivnim prijedlozima, idejama i inicijativama te činimo sve da naš grad i općina budu ljepše i ugodnije mjesto za življenje“, ističu iz HSP-a BiH Tomislavgrad.

Upravo se čita:  Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna

Iz kluba vijećnika tomislavgradskog HSP-a BiH tvrde da u svom radu pri Općinskom vijeću stalno ukazuju na propuste općinske vlasti te da nude dobra rješenja koja se svaki put dočekuju na “oštricu“.

“Postavlja se pitanje ima li smisla u ovakvom Općinskom vijeću nuditi bilo kakva rješenja i sugestije jer prema njima kompletan rad ovog saziva vijeća se sveo na 13 ruku“, naglasili su iz Kluba vijećnika HSP-a BiH Tomislavgrad.

Upravo se čita:  Metalci i trgovci protestnim šetnjama u borbi za svoja prava: Kad će bolji život za radnike?

Uprkos svemu HSP BiH Tomislavgrad će i dalje ustrajati u svojim naporima da pokaže i dokaže da su istinski predstavnici svojih građana i pri tom ne dopuštaju da im se sudbina kroji u Mostaru, Sarajevu ili Zagrebu.

(Bh-index,Fena,Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas