Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Bravo susjedi: Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva

Preporučeno

Nogometna historija je ispisana! Reprezentacija Hrvatske se plasirala u finale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv Francuske!

Hrvatska je nakon produžetaka savladala Englesku rezultatom 2:1 i ostvarila najveći uspjeh u historiji svog sporta.

Gordi Albion je fenomenalno otvorio meč i već u 5. minuti je poveo sjajnim golom Trippiera iz slobodnog udarca, koji je pogodio same rašlje za 1:0. Vodeći gol dao je krila Englezima koji su napadali i nakon toga, te su potpuno kontrolisali utakmicu, piše SC Sport.

U 30. minuti moglo je biti sve riješeno, ali Kane iz neposredne blizine nije uspio da pogodi mrežu i lopta je uz intervenciju Subašića pogodila stativu. Nedugo nakon toga prijetio je i Lingrad, ali šutirao je pored gola, da bi u 45. minuti Rakitić nakon slabog ispucavanja Pickforda bio u dobroj poziciji, ali je oklijevao i ostalo je 1:0.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

Hrvatska je u nastavku zaigrala ipak mnogo bolje i smislenije. Iako nije bilo pravih šansi, vidljivo je da je Dalićeva ekipa preuzela inicijativu, a izjednačenje je stiglo u 70. minuti.

Vrsaljko je izvanredno centrirao sa desne strane, a Perišić je fenomenalno reagovao i petom poslao loptu u mrežu za 1:1 i veliko slavlje Hrvata. Samo dvije minuta kasnije fudbaler Intera je imao novu veliku šansu, ali je stativa spasila Engleze.

Upravo se čita:  Metalci i trgovci protestnim šetnjama u borbi za svoja prava: Kad će bolji život za radnike?

U 83. minuti veliku šansu je imao i Mandžukić, ali Pickford sjajno zaustavio njegov udarac. Već u narednom napadu i Perišić je ponovo prijetio, ali je lopta završila preko gola i ušlo se u produžetke.

Prvih 15 minuta u produžetku donijelo je dva velika uzvuđenja. Prvo je Stones u 99. minuti šutirao glavom nakon kornera, ali je Vrsaljko sa gol linije izbio loptu. Hrvatska je uzvratila u samom finišu, u 105. minuti kada je Perišić odlično ubacio sa lijeve strane, a udarac Mandžukića sa peterca još jednom je sjajno zaustavio Pickford.

Upravo se čita:  Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

I onda, iz trećeg pokušaja u 109. minuti sjajni Mandžukić je matirao engleskog golmana. Perišić je odlično skočio, a lopta je došla do napadača Juventusa koji je iz prve šutitrao i zatresao mrežu za 2:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao i Hrvatska se plasirala u historijsko finale u kojem će u nedjelju igrati protiv selekcije Francuske.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas