Srijeda, 15 svibnja, 2024

Detalji ubistva mladića u Doboju: Vehabovića udarao šakama u glavu, zatražen pritvor za Nermina H.

Preporučeno

Zbog udarca u kamenu podlogu Vehabović je dobio tešku i po život opasnu povredu u tjemenom dijelu glave iza desnog uha, te je od posljedica povrijeđivanja preminuo u porodičnoj kući u jutarnjim satima

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Gračanica stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Nermina H. (43) iz Velike Brijesnice u općini Doboj Istok, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata, piše Depo portal.

Upravo se čita:  Generalna skupština UN-a usvojila: Ponovno će preispitivati kandidaturu Palestine za članstvo u Vijeću sigurnosti

On je osumnjičen da je 12. jula 2018. godine, pola sata prije ponoći, na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Velikoj Brijesnici, nakon kraće svađe sa Muhamedom Vehabovićem, olako držeći da neće doći do teških posljedica, otvorenom šakom dva puta udario Vehabovića u glavu. Od udaraca je Vehabović, zajedno sa stolicom na kojoj je sjedio, pao i udario glavom u kamenu podlogu terase.

Upravo se čita:  Na naplatu stižu 23 miliona maraka: BH Gas i Energoinvest izgubili spor s Mađarima

Zbog udarca u kamenu podlogu Vehabović je dobio tešku i po život opasnu povredu u tjemenom dijelu glave iza desnog uha, te je od posljedica povrijeđivanja preminuo u porodičnoj kući u jutarnjim satima, gdje su ga prethodno, nakon samog događaja, automobilom odvezli gosti ugostiteljskog objekta.

Uviđaj u ugostiteljskom objektu i porodičnoj kući Vehabovića su obavili pripadnici OKP-a PU Gračanica. Saslušan je veći broj svjedoka, te su provedene i druge istražne radnje. Obdukcijom tijela preminulog je utvrđeno da je smrt posljedica povrede na glavi.

Upravo se čita:  Monitoring Istinomjera: Prva godina mandata Vlade FBiH

Policijska uprava Gračanica je ovom Tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Nermina H., te je predat u nadležnost Tužilaštva, gdje je ispitan.

Po nalogu postupajućeg tužioca u narednom periodu će se obaviti i sve druge potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Izdvajamo

Izdvajamo

“Bila je to moja dužnost kao čovjeka i pripadnika OS BiH”: Mladen je na putu na posao ugledao porodicu ispred zapaljenog auta, ono što...

Pripadnik Oružanih snaga BiH Mladen Jovičić pomogao je porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu Doboj - Banjaluka. Priča kako...

Još vijesti za vas