Srijeda, 29 svibnja, 2024

Šta se dešava u BiH? Nova filmska pljačka, na meti diler devizama, nestalo je – 250.000 KM

Autor:ATV

Preporučeno

ATV nezvanično saznaje da je ovo nije prvi put da se ovaj prodavac deviza našao na meti lopova.

U jeku potrage za pljačkašima dva miliona maraka od vlasnice mjenjačnice u Banjoj Luci i dobojska policija traga za lopovima koji su od dilera deviza ukrali 250.000 maraka.

Kako saznaje ATV, krađa novca je prijavljena 26. aprila u Doboju, ali o tome nije bilo zvaničnih saopćenja iz policije.

Isti medij navodi da se krađa dogodila u ranim jutarnjim satima, ali zasada nema dokaza da su ova dva slučaja povezana.

Upravo se čita:  Mujagi koji je svirepo ubio kćerkicu, sina i suprugu Amelu, sutra će klanjati dženazu u Kiseljaku kod Tuzle

– Vlasnik je ujutro novac stavio u automobil, a onda se parkirao u jednoj ulici u Doboju i otišao u kafić da pije kafu. Kada se vratio u vozilu nije bilo torbe sa novcem. Prema prijavi, ukradeno mu je oko 250.000 maraka, navodi izvor ATV-a.

Dodaje da se sumnja da su lopovi, najvjerovatnije, pratili dilera deviza, te da su u krađi koristili uređaj za ometanje daljinskog zaključavanja vozila.

Upravo se čita:  "Ostala je zaglavljena u vozilu koje je sletilo u rijeku": Poznat identitet 25-godišnje djevojke koja je poginula u stravičnoj saobraćajki kod Bihaća

U PU Doboj za ATV je potvrđeno da se krađa dogodila 26. aprila oko 7.15 sati.

– Policijskoj stanici Doboj 1 26. aprila je prijavljeno da je iz zaključanog parkiranog vozila u Doboju ukradena veća količina novca. Izvršen je uviđaj i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa, navode u policiji.

ATV nezvanično saznaje da je ovo nije prvi put da se ovaj prodavac deviza našao na meti lopova. Prije nekoliko mjeseci na području Gračanice ukradeno mu je 80.000 maraka, što je također prijavljeno policiji.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sladićeva prognoza za ljeto, najavio je toplotne valove: “Biće preko 40 stepeni”

Bh. meteorolog Nedim Sladić za N1 je govorio o vremenskim prilikama kako u narednom periodu tako i šta nas...

Još vijesti za vas