Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Policija pretresa podzemlje

Preporučeno

Tokom istrage o mafijaškoj likvidaciji u kojoj je ubijen Damir Ostojić Šijan (42) i teško ranjena njegova supruga Sandra Jošić (40) iz Banje Luke istražitelji MUP-a RS do sada su saslušali više od 100 osoba, ali još nema indicija ko stoji iza tog zločina.

U policiji navode da je saslušan veliki broj svjedoka koji žive u blizini Šijanove kuće, na desetine osoba iz kriminalnog miljea, te prijatelja i poznanika žrtve, ali ni motiv likvidacije se još ne nazire.

– Istraga se kreće u više pravaca i provjeravaju se i najmanje indicije do kojih dođemo. Saslušanja su nastavljena i jučer, a puška kojom je ubistvo izvršeno nije pronađena. Još se utvrđuje na koji način je ubica pobjegao. Vjerujemo da je imao pomagače, a sve ukazuje na to da je ubistvo danima pripremano – kaže izvor blizak istrazi.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

On kaže da su u toku i provjere određenih vozila koja su u vrijeme ubistva snimljena nadzornim kamerama u blizini mjesta zločina. U međuvremenu je završena obdukcija tijela ubijenog, tokom koje je potvrđeno da je pogođen s više hitaca iz automatske puške.

– Pogođen je u glavu, grudi, stomak, ruke, noge… Zapravo, nema dijela tijela u koji nije pogođen. Doslovno je masakriran i nije imao ni promil šanse da preživi – navode u policiji.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Damir Ostojić Šijan ubijen je 5. septembra oko 23.30 sati pored svoje kuće u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac. On se sa suprugom vraćao iz grada u terencu Range Rover i kada je usporio da iz Kozarske ulice skrene u ulici Duška Trifunovića, ubica je u njih sasuo rafal iz automatske puške. Vjeruje se da je čekao u zasjedi, sakriven iza drveta. Pucao je u vjetrobransku i bočno staklo i ispalio najmanje 15 metaka, jer je na mjestu ubistva pronađeno toliko čahura. Sumnja se da je pobjegao kroz obližnji šumarak prema magistRalnom putu Banja Luka – Jajce.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Sandra Jošić, nevjenčana supruga ubijenog Šijana, i dalje se nalazi na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a RS, gdje je čuva policija. Njeno stanje je trenutno stabilno.

– Pacijentica je zadobila prostrelne rane ruku i nogu, grudnog koša i lica. Trenutno je svjesna, hemodinamski stabilna i dijagnostika je u toku. Sve daljnje prognoze u vezi s njenim stanjem su preuranjene – navode u UKC RS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas