Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Počinju razgovori o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo bez SDA

Preporučeno

Naša stranka najavila je za sutra, u svojstvu domaćina, početak razgovora o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo. To je ideja za formiranje vlasti bez Stranke demokratske akcije (SDA) koja je na nedavnim općim izborima u Bosni i Hercegovini osvojila najviše glasova birača za ovaj nivo.

Sastanak treba da počne u 10.00 sati u prostorijama Naše stranke u Sarajevu, kazao je za Fenu generalni sekretar te političke partije Nihad Uk.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Na ovaj inicijalni susret pozvane su Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i Demokratska fronta (DF), a za narednu sedmicu je planiran idući sastanak za koji će poziv dobiti svi politički subjekti koji su prešli izborni prag izuzev Stranke demokratske akcije (SDA) i Bosanske stranke (BOSS).

– Upravo će ovi sastanci biti prilika da se vidi hoće li pozvani politički subjekti biti spremni, u kojoj mjeri i na koji način – kazao je Nihad Uk i ustvrdio da dosad nije bilo pregovora.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Za Skupštinu Kantona Sarajevo, Naša stranka je treća po broju glasova birača.

Ispred nje su Stranka demokratske akcije, kao prva, Narod i pravda, druga, a iza Naše stranke su, po broju osvojenih glasova: SDP, Savez za bolju budućnost (SBB), Nezavisna bosanskohercegovačka lista i BOSS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas