Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Nakon vikenda, stiže promjena: Ako planirate doček vani, neće vam se dopasti

Preporučeno

U Hercegovini i jugozapadu Bosne danas pretežno sunčano. U većem dijelu Bosne dugotrajna magla ili niska naoblaka. U drugoj polovini dana sunčanije u Krajini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U nedjelju, 30. decembra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama prije podne će biti i magle. Padavine se u Bosni prognoziraju u drugoj polovini dana. U nizinama kiša, snijeg iznad 800 metara nadmorske visine.

U noći na ponedjeljak granica snijega će se pomjeriti do 500 metara nadmorske visine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C.

Upravo se čita:  Više od polovine stanovnika zadovoljno životom u BiH, čekaju se nove investicije

U ponedjeljak, 31. decembra, u Bosni oblačno većinom sa snijegom ili susnježicom. Na sjeveru Bosne slaba kiša. Glavnina padavina prije podne. U drugoj polovini dana postepeno slabljenje i prestanak padavina. U Hercegovini prije podne razvedravanje. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne se očekuju i jaki udari vjetra.

Temperatura zraka u Bosni većinom između -2 i 2°C, na sjeveru do 4°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između -3 i 2°C, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 9°C. Na sjeveru i istoku Hercegovine najviša dnevna temperatura zraka do 2°C.

Upravo se čita:  Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Prognozirana akumulirana visina sniježnog pokrivača za nedjelju i ponedjeljak je 10 do 15 centimetara, u planinskim područjima do 25 centimetara novog snijega. Bez snijega na krajnjem sjeveru i jugu zemlje.

U utorak, 1. januara 2019., u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. U Hercegovini vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

U srijedu, 2. januara 2019., u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa sjevera. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom, na sjeveru Bosne sa kišom. Slab snijeg ili susnježica se prognoziraju i na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas