Nedjelja, 28 travnja, 2024

Američki meteorolozi objavili prognozu za naredna tri mjeseca u Europi: Evo kakvo nas ljeto očekuje

Preporučeno

Kompanija je revidirala raniju prognozu za južnu i istočnu Europu za mjesec maj te se očekuje da taj mjesec bude hladniji nego što se ranije predviđalo.

Ovogodišnji prvi dio ljeta u većem dijelu Europe bit će topliji nego što je uobičajeno, stoji u izvještaju The Weather Company, kompanije u vlasništvu IBM-a, objavljenom u ponedjeljak, a iznadprosječno čestih kišnih oborina biće u junu i julu.

I premda postoje razlike u klimatskim modelima za ljeto, općenito se predviđa toplo ljeto, osobito u središnjoj i istočnoj Europi, stoji u izvješću.

Kompanija je revidirala raniju prognozu za južnu i istočnu Europu za mjesec maj te se očekuje da taj mjesec bude hladniji nego što se ranije predviđalo.

The Weather Company kompanija je u vlasništvu IBM-a koja se bavi vremenskom prognozom i informacijskom tehnologijom, a vlasnik je weather.com, intellicast.com i Weather Underground.

Maj

Britanija i južna Skandinavija: toplije i sušnije od uobičajenog.

Njemačka: toplije i sušnije od uobičajenog.

Jugoistočna Europa: hladnije i vlažnije od uobičajenog.

Španjolska/Francuska/Alpe: toplije i sušnije od uobičajenog.

Juni

Britanija i južna Skandinavija: hladnije od uobičajenog, vlažnije od uobičajenog u istočnim dijelovima, sušnije od uobičajenog na zapadu.

Njemačka: toplije od uobičajenog na jugu, hladnije od uobičajenog na sjeveru, vlažnije od uobičajenog.

Jugoistočna Europa: toplije i vlažnije od uobičajenog.

Španjolska/Francuska/Alpe: toplije i sušnije od uobičajenog.

Juli

Britanija i južna Skandinavija: toplije od uobičajenog za skandinavsko područje, hladnije od uobičajenog u Britaniji, vlažnije od uobičajenog.

Njemačka: toplije i vlažnije od uobičajenog.

Jugoistočna Europa: toplije i sušnije od uobičajenog.

Španjolska/Francuska/Alpe: toplije od uobičajenog na istoku, hladnije od uobičajenog u zapadnim dijelovima, vlažnije od uobičajnog.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas