Srijeda, 22 svibnja, 2024

Ovo su predviđanja Billa Gatesa za 2024. godinu

Preporučeno

Gates očekuje da bi i obrazovanje moglo biti cilj vještačke inteligencije. Pri tome misli na njeno korišćenje u učionicama.

Milijarder Bill Gates iznio je svoja predviđanja za 2024. godinu, naglašavajući razvoj vještačke inteligencije, i to posebno u medicini i obrazovanju.

„Inovacije su razlog zbog kojeg su se naši životi toliko poboljšali tokom prošlog vijeka. Od struje i automobila do medicine i aviona – inovacije su učinile svijet boljim“, napisao je Gates na svom internet blogu.

On ističe da već postoje dokazi da korišćenje tehnologije može pomoći zaposlenima da napreduju.

Jedno od područja koje doživljava najviše promjena pod uticajem vještačke inteligencije je – medicina.

Iako se puno radi na razvoju vještačke inteligencije koja bi mogla asistirati ljekarima ili čak bolje od njih detektovati simptome bolesti, Gates ističe da se veliki tehnološki bum u medicini može očekivati tek krajem ove decenije.

On navodi da vještačka inteligencija pomaže u rešavanju problema kao što su otpornost nekih virusa na antibiotike, te u liječenju visokorizičnih trudnoća i procjeni rizika od HIV-a.

Gates očekuje da bi i obrazovanje moglo biti cilj vještačke inteligencije. Pri tome misli na njeno korišćenje u učionicama.

Alate koji koristi vještačka inteligencija, a koji su već danas dostupni svima, on naziva – nevjerovatnim.

Prije svega, Gates misli na alate koji mogu pomoći u učenju i objašnjavanju gradiva djeci.

To, navodi Gates, ne znači da će učitelji postati suvišni, već da će pomoću vještačke inteligencije moći da pristupe učenicima na personalizovan način i omogućiti im da iskoriste motivaciju za pojedine predmete, prenosi RTCG.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas