Petak, 3 svibnja, 2024

Rukometna reprezentacija BiH ostvarila historijski uspjeh: Zmajevi idu na Euro

Preporučeno

Rukometni Zmajevi su nas sve učinili ponosnim, jer su ostvarili historijski plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. BiH je slavila sa 24:23.

Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno zanimljivo, ali i tvrdo. Vrijedi istaći da nijedna ekipa nije imala dva i više golova prednosti. Konstantno tokom prvog poluvremena smjenjivalo se vodstvo obje ekipe. Nekoliko sekundi prije kraja prvog dijela susreta Perić je pogodio i tako donio vodstvo našem timu od 10:11, a tim rezultatom završeno je poluvrijeme.

Upravo se čita:  Racije u call centrima u BiH: Razbijena mreža koja je prevarila hiljade ljudi

Na početku drugog poluvremena Češka je izjednačila, ali je ostala bez Zemana, jako bitnog igrača, koji je dobio crveni karton. Ponovo je viđena ista slika, a tek u 53. minuti jedna selekcija je došla do dva gola prednosti. Bili su to Česi koji su pogodili sa sedam metara za 21:19.

Nakon toga Zmajevi su napravili sjajnu seriju od 3:0, te tako došli u prednost od 22:21. Minutu prije kraja pri rezultatu 23:23 imali smo igrača manje, ali i napad. Karačić je postigao sjajan pogodak za vodstvo našeg tima od 24:23.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alijana 21 godinu iščekuje Enesa: “Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao”

Alijana Kaharević već 21 godinu iščekuje svog brata Enesa. Te 2003. godine je nestao i nikad ga nisu pronašli. Ističe...

Još vijesti za vas