Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Obratite pažnju, možda je posjedujete: Ove novčanice od pet eura vrijede do 100 puta više

Preporučeno

Uzmite novčanicu i pažljivo pogledajte brojeve i slova u gornjem desnom uglu. Oni označavaju seriju u kojoj je novčanica štampana, samo rijetke serije sadrže pet istih brojeva.

Među novčanicama eura koje su trenutno u opticaju postoje i neki primjerci koji su zbog svoje rijetkosti postali predmet interesa kolekcionara i notafila, sakupljača papirnog novca.

Budući da po otkriću vrlo brzo dospijevaju u njihove kolekcije, takvih novčanica je sve manje zbog čega je njihova vrijednost znatno porasla.

Upravo se čita:  Pala prodaja voća i povrća na zelenim pijacama

Tako su u opticaju novčanice od 5 eura kojima se možete “obogatiti”. Ako vam se posreći, dobićete za nju i od dvadeset do sto puta veći iznos od njene prave vrijednosti.

Foto: Pixabay

Posebno rijetke serije novčanica mogu svojim vlasnicima zato donijeti popriličnu sumu.

Zato uzmite novčanicu i pažljivo pogledajte brojeve i slova u gornjem desnom uglu. Oni označavaju seriju u kojoj je novčanica štampana.

Upravo se čita:  Grad u BiH nazivaju "dolinom milionera": Bogati ste tek ako imate 100 miliona KM

Rijetke serije sadrže 5 istih brojeva (na primjer 77777, 99999).

Ako ste slučajno jednu takvu novčanicu primijetili kod sebe pobrinite se da ostane u besprijekornom stanju i u tom slučaju će vam donijeti mnogo novca, piše portal “24sata.hr”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas