Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Preduzeće „Tako“ otvara proizvodni pogon u Hadžićima

Preporučeno

Načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović i direktor „Tako“ d.o.o. Sarajevo g. Benjamin Kasumović potpisali su danas u zgradi Općine Hadžići Ugovor o kupoprodaji zemljišta vrijedan 606.900,00 KM.

Naime, preduzeće „Tako“ kupilo je od Općine Hadžići dvije lokacije u Privrednoj zoni Hadžići ukupne površine 6.069,00 m2. Kupovinom zemljišta „Tako“ je napravio prvi korak ka realizaciji projekta izgradnje i razvoja proizvodnog pogona u sektoru prehrambene industrije.

Upravo se čita:  Poznati detalji: Wizz Air povećava broj letova iz Tuzle

„Nova proizvodna hala će zahtijevati i nova radna mjesta. U prvoj fazi razvoja govorimo o 100 novozaposlenih, a ovisno od potreba tržišta, te daljnjeg razvoja brenda rast će i broj zaposlenih. U Hadžićima smo pronašli prostor za potrebe projekta koji je kompozicijom i infrastrukturom odgovorio na sve zahtjeve potrebne za izgradnju funkcionalne proizvodno-poslovne jedinice“ poručili su iz preduzeća „Tako“ d.o.o.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas