Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Mišković stiže u Sarajevo: Nama je Srbija mala… Imamo fantastičnu lokaciju za tržni centar

Preporučeno

Na konferenciji za medije govorilo se o planovima kompanije, između ostalog o izgradnji poslovne zgrade Delta Holdinga, Delta Planeta u Nišu, zatim investiciji u Sarajevu…

– Nama je Srbija mala, to nije tajna. Mi posebno insistiramo na razvoju u regionu i evo već u februaru nadam se da ćemo boraviti u Sarajevu, gdje imamo jednu fantastičnu lokaciju na kojoj će početi izgradnja šoping mola u vrijednosti od oko 90 miliona eura – rekao je Miroslav Mišković, predsjednik Delta Holdinga na predstavljanju godišnjih rezultata kompanije.

Upravo se čita:  Pala prodaja voća i povrća na zelenim pijacama

Govoreći o investicijama u regionu, Mišković je rekao da Delta „ne dolazi tamo gdje nije dobrodošla“.

– Za sada smo svuda dobrodošli – kaže on i dodaje da je Delta Holding najspremnija kompanija i da za 2020. godinu očekuje da bude rekordna.

Na konferenciji za medije govorilo se o planovima kompanije, između ostalog o izgradnji poslovne zgrade Delta Holdinga, zatim Delta Planeta u Nišu (otvaranje u 2021. godini), otvaranje hotela Indigo u Beogradu, kao i izgradnji hladnjače u Zaječaru i novog distributivnog centra za voće i povrće u Staroj Pazovi u okviru Delta agrara.

Upravo se čita:  Grad u BiH nazivaju "dolinom milionera": Bogati ste tek ako imate 100 miliona KM

Predstavnici svih dijelova kompanije posebno su naznačili da je u budžet Republike Srbije prošle godine uplaćeno 11,44 milijarde dinara, što je 12 posto više nego u 2018. godini, prenio je beogradski portal BIZLife.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas