Utorak, 7 svibnja, 2024

Ne poštuju mjere samoizolacije: Čak 101 osoba nije zatečena na datoj adresi stanovanja

Preporučeno

Tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su izvršili kontrolu 1.121 adrese s ciljem provjere poštivanja izrečenih mjera izolacije, te tom prilikom 101 lice nije zatečeno na datoj adresi stanovanja, o čemu su sačinjene službene zabilješke i dostavljene nadležnim inspekcijskim organima, saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, danas je Federalni štab civilne zaštite uputio preporuku vezanu za sankcije za ljude koji krše mjere izolacije i samoizolacije.

Upravo se čita:  Bh. porodice preispituju ljetovanje u Hrvatskoj: Jesu li alternativne destinacije bolji izbor?

– Proporučujemo policiji i inspekcijama na kantonalnom nivou da osim prekršajnih mjera, u okviru provjera kršenja mjera o izolaciji koriste odredbe Krivičnog zakona FBiH o krivičnoj odgovornosti protiv zdravlja i sprječavanje službene osobe u vršenju dužnosti, poručila je na današnjoj sjednci komandantica Kriznog štaba civilne zaštite FBiH Jelka Milićević.

Dodala je da se susrećemo i s problemom kao druge zemlje jer ljudi krše samoizolacije i ugrožavaju svoje i tuđe zdravlje, te se preporučuje objavljivanje imena tih osoba.

Upravo se čita:  Velika greška koju nikad ne smijete napraviti sa svojim pasošem

“Preporučuje se svim štabovima civilne zaštite da sagledaju mogućnost iznalaženja prostora za one koji budu kažnjeni po Krivičnom zakonu FBiH i koji budu ometali službene osobe”, ističe Milićević.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika tragedija u Sarajevu: Mercedesom udario dvogodišnje dijete, preminulo je

Na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička u sarajevskoj općini Ilidža dogodila se teška saobraćajna nesreća...

Još vijesti za vas