Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Nakon toplog vikenda pripremite kišobrane: Do kraja sedmice najavljene padavine

Preporučeno

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u južnim i jugozapadnim područjima biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno. Poslijepodne i u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 24 do 29, na jugu do 32 stepena.

Upravo se čita:  Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna

Za sutra je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnoti i sunčanije očekuje se u sjevernim i sjeveroistočnim djelovima. Tokom dana sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena.

U srijedu se prognozira da će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim i jugozapadnim područjima i sa slabom kišom, a poslije podne i sa lokalnim pljuskovima. Krajem dana i tokom večeri postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

Upravo se čita:  Metalci i trgovci protestnim šetnjama u borbi za svoja prava: Kad će bolji život za radnike?

U četvrtak će biti malo do umjereno oblačno. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

 

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas