Srijeda, 1 svibnja, 2024

Uspješni biznismen oživljava poznatu, a propalu bh. tvornicu: Evo u šta je uložio 20 miliona KM

Autor:Akta.ba

Preporučeno

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla “Lasta” Čapljina očekuje novi početak, te će Cvijet Hercegovine uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio Petar Ćorluka, vlasnik “Violete” u koju će ove godine uložiti punih 20 milijuna KM.

Da sve ide svojim tijekom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade.

Upravo se čita:  Pala prodaja voća i povrća na zelenim pijacama

O tijeku radova i trenutnoj situacije danas se upoznao i gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić na sastanku s Ćorlukom.

Ćorluka je istaknuo kako se trenutno rade završni fasadni radovi, te su u narednom razdoblju nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija tehnologije i probna proizvodna.

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu, iznimno je bitna najsuvremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja.

Upravo se čita:  Grad u BiH nazivaju "dolinom milionera": Bogati ste tek ako imate 100 miliona KM

U sklopu sastanka izaslanstvo grada Čapljine obišlo je i proizvodne pogone Violete, kako bi dobili najbolju sliku ozbiljnosti kojom ovaj čuveni gospodarstvenik planira pokrenuti proizvodnju u Lasti.

Violeta trenutno zapošljava 1220 radnika, a o planovima Laste, Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitan brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji, van granica naše države te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

Upravo se čita:  Pala prodaja voća i povrća na zelenim pijacama

Ćorluka je dodao kako je posebno zadovoljan suradnjom sa Gradskom upravom Čapljine na čelu s Vidićem jer do sada nije bilo nikakvih problema i sve je išlo prema planu, što je uvelike olakšalo investiciju u čapljinsku Lastu.

Zaključci gradonačelnika Vidića bili su svakako puna podrška Ćorluki kako u administraciji tako i u ljudstvu, istaknuvši kako su sve relevantne službe na usluzi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas