Utorak, 7 svibnja, 2024

Radončić objavio na Instagramu: Nenadić podnosi ostavku

Autor:NAP

Preporučeno

Povodom ostavke premijera KS Marija Nenadića na svom Instagram profilu oglasio se predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Njegov komentar prenosimo u nastavku.

“Danas sam primio Marija Nenadića, premijera Vlade Kantona Sarajevo i Zvonka Marića, šefa poslaničkog kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo. Bez rezerve sam podržao namjeru gospodina Nenadića da već danas uputi svoju neopozivu ostavku, što, posljedično, znači i ostavku cijele Vlade KS.

Upravo se čita:  Sve Šmitove izmjene izbornog zakona stupile na snagu, šta slijedi

Već dva mjeseca “četvorka” ima većinu u Skupštini KS. Već tada je najavila smjenu aktuelne Vlade KS i tajming/čekanje su opravdavali održavanjem lokalnih izbora.

Izbori su prošli i sasvim je odgovorno i legitimno da im Nenadić svojom odlukom pokaže da ne trebaju čekati pred već otvorenim vratima.

Da rezimiram, Nenadić je imao odlične rezultate u najgoroj mogućoj korona-krizi i posve je normalno da štafetu odgovornosti prema građanima i zvanično preuzme “četvorka”.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Shodno procedurama, oni – ako su složni u međusobnoj podjeli resora i funkcija – već u roku od 12 dana mogu imati novu Vladu KS.

Nenadić se, kao odgovoran političar i čovjek, neće upuštati u poznate i ružne igre skrivanja pečata i proceduralnih opstrukcija prema novoj većini.

Sretno novoj Vladi i zahvalnost Nenadiću, koji je u svojoj samozatajnoj požrtvovnosti i pregnuću, završio i sa manjim moždanom udarom, ali respektabilnim rezultatom, bez bilo kakvih korupcijskih afera, kakvih smo se nagledali i u vrijeme pandemije”, naveo je Radončić.

Upravo se čita:  Utvrđen identitet ženske osobe čije je beživotno tijelo jutros izvučeno iz Miljacke

Iz Vlade KS je za sutra zakazano obraćanje Nenadića javnosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas