Srijeda, 8 svibnja, 2024

Mladen Grujičić brani SDP: Ovo je nastavak pritiska na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni na saradnju, pomirenje i suživot

Autor:RTRS

Preporučeno

Aktuelni načelnik Srebrenice kazao da se radi o “pokušaju podmetanja predstavnika bošnjačkih stranaka”.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić je za RTRS prokomentirao pretrese koje od jutros vrši SIPA, a vezano za izborne krađe u kojima su učestvovali zvaničnici SDP-a u toj općini.

Predsjednik Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bego Bektić i njegovi saradnici su osumnjičeni da su vršili izborne prevare u korist Grujičića.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Aktuelni načelnik Srebrenice i negator genocida Grujičić je za RTRS kazao da se radi o “pokušaju podmetanja predstavnika bošnjačkih stranaka”.

– Ovo je nastavak pritiska na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni na saradnju, pomirenje i suživot – kazao je Grujičić.

Pohvalio je Grujičić angažman predsjednika Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bege Bektića.

Podsjetimo, službenici SIPA-e, prema nalogu Tužilaštva BiH, pretresaju više lokacija na području Tuzle i Srebrenice, a ove aktivnosti odnose se na lica osumnjičena za nezakonite radnje u vezi sa ovogodišnjim izbornim procesom.

Upravo se čita:  “Kakvu BiH on zamišlja”: Dodika naljutila izjava Scholza nakon susreta s Bećirovićem

– Aktivnosti se sprovode u okviru predmeta Tužilaštva BiH u kojem se više lica sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te krivična djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja ličnih podataka – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

FTV: Ispada da smo robovi BHRT-a. Ne želimo biti žrtve njihove rastrošnosti

Gledaoci Federalne televizije umjesto redovnog jutarnjeg programa naišli su na testnu sliku. Naime, rukovodstvo BHRT-a je ispunilo svoje prijetnje...

Još vijesti za vas