Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Magazin The Banker: UniCredit Bank banka godine u Bosni i Hercegovini

Preporučeno

UniCredit Bank sa zadovoljstvom objavljuje da ovu godinu privodi kraju sa još jednom nagradom, koju joj je dodijelio magazin The Banker za „Banku godine“ u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu. Svjetski poznati magazin The Banker, u vlasništvu Financial Timesa, jedan je od najznačajnijih magazina u poslovnom svijetu, te ova nagrada predstavlja vrhunsko priznanje za rad i postignuća finansijskih institucija.

Upravo se čita:  Pala prodaja voća i povrća na zelenim pijacama

Dobitnika ove prestižne nagrade i titule „Banka godine“, koja se smatra standardom za bankarsku izvrsnost, odabrao je međunarodni žiri koji je ocjenjivao konkurentne banke i njihovu sposobnost ostvarenja rezultata i opsluživanja potreba tržišta, kao i reakciju na okolnosti koje je donijela globalna pandemija virusa COVID-19. Procjena je napravljena uzimajući u obzir ne samo tržišnu poziciju i rezultate banaka, nego i njihovu posvećenost digitalizaciji i razvoju, ali i savjesnom i odgovornom poslovanju.

Upravo se čita:  Grad u BiH nazivaju "dolinom milionera": Bogati ste tek ako imate 100 miliona KM

„Posebno sam ponosna što ovu zahtjevnu godinu krunišemo priznanjem koji nam dodjeljuju vrhunski stručnjaci bankarskog svijeta. Svjesni svih izazova i prepreka koje su bile pred nama, najveću zahvalnost za ovaj uspjeh dugujemo našim uposlenicima, ali i našim vjernim klijentima. Upravo ovakve nagrade su nam podstrek da, u cilju zadovoljstva naših klijenata i daljnjeg razvoja, nastavimo činiti pravu stvar.”, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

Upravo se čita:  Grad u BiH nazivaju "dolinom milionera": Bogati ste tek ako imate 100 miliona KM

Usprkos izazovima koje je ova godina donijela, UniCredit Bank je osvojila svjetski relevantne nagrade u bankarskom svijetu, te nagradu magazina The Banker „Banka godine“ u Bosni i Hercegovini, pridružila nagradama Global Finance i Euromoney.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas