Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Poznati novi detalji masakra koji je potresao region: Slavili rođenje bebe kada je Enedin počeo ubijati, svemu svjedočila djeca

Autor:Blic.rs

Preporučeno

NOVI PAZAR – Jedan od poznanika ove porodice ispričao je za Blic da se Bekimova supruga porodila prije pet dana, te da su u kući proslavljali rođenje djeteta.

Višestruko obistvo u selu Rasno, koje se nalazi između Sjenice i Novog Pazara, uzdrmalo je cijelu regiju. Jedan od svjedoka samog epiloga masakra u porodičnoj kući ispričao je njemu poznate detalje tragedije.

Enedin T. (44) osumnjičen je da je ubio svoju bivšu suprugu i njene roditelje. Ubijeni su Fehim Š. (64), Šefka Š. (60) i Bisera Š. (44). Ranjen je Bekim Š. (35), dok su još dvoje njihovih rođaka, koji su se nalazili u kući u vrijeme ubistva, Zineta A. i Nevzat A., također ranjeni.

– Pozvao me je na telefon i rekao mi je da dođem po njega da ga vozim u bolnicu. Bilo je strašno, ali razmišljao sam o tome kako da ga spasim – rekao je rođak S. Š., koji je jedan od prvih pritekao u pomoć tragično ranjenom Bekimu Š.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Jedan od poznanika ove porodice ispričao je za Blic da se Bekimova supruga porodila prije pet dana, te da su u kući proslavljali rođenje djeteta.

– Inače, Bekim je radio jedno vrijeme u Njemačkoj, izgradio je kuću u kojoj je živio sa porodicom. Mnogo je dobar čovjek i on, ali i njegova supruga. Ne znam šta je bilo njegovom zetu da tako nešto uradi – ispričao je poznanik.

Da stvar bude još tragičnija, ovaj jezivi zločin odigrao se praktično naočigled djece Bisere Š. i Enedina T. koja su se igrala u drugoj sobi.

– Djeca su bila u drugoj sobi, ne znam ko je tu još bio od komšijske djece sa njima. Ali strašno je što su oni sve to sigurno vidjeli i čuli – navela je rodica ove porodice.

Ova naizgled radosna proslava zbog prinove pretvorila se u tragediju koju će svi pamtiti do kraja života. Inače, Bisera i Enedin bili su u braku, i živjeli u Njemačkoj. Međutim, kada su se rastali ona se vratila u svoj rodni kraj i nastavila život sa svojim roditeljima, koji su također ubijeni jučer.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

– Oni su bili jedna prekrasna porodica, poznajem ih odavno… Strašno je to što se desilo, ne znam zbog čega im je naudio. Ni Bisera, njen brat i njihovi roditelji nikada ranije nisu imali bilo kakve incidente. Bili su jako vrijedni i pošteni ljudi. Ko zna šta se desilo tom čovjeku, on je sigurno bio pod utjecajem droge ili alkohola kad je tako nešto strašno mogao da uradi – naveo je jedan poznanik porodice.

Nekoliko trenutaka nakon zločina, u porodičnu kuću pristigao je jedan od njihovih rođaka koji je maloljetan, zatekao žrtve, ali i navodno vidio ubicu kako odlazi na motornim sankama.

– Zbog velikog snijega njemu je vjerovatno bilo lakše da motornim sankama dođe do njih, kako bi brže mogao da pobjegne poslije – kaže njihov poznanik.

Rođak S. Š. dobio je poziv od Bekima da dođe u njihovu kuću i preveze povrijeđene do bolnice.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

– On je mene zvao, ja sam odmah krenuo, bilo je strašno to što sam vidio, ali sam najviše razmišljao kako da spasim one koji su preživjeli. On je sada u stabilnom stanju, operisao ga je hirurg Izet Tutić i nadamo se da će biti dobro. Još sam u šoku, još ne znam šta se desilo, u bolnicu nas ne puštaju – priča S. Š.

Pored Bekima, u pucnjavi su ranjeni i majka i sin, Zineta A. i Nevzat A. Zineta A., je pogođena u nogu i nakon pružene bolničke pomoći ona je otpuštena na kućno liječenje.

Inače, komšije ove porodice i dalje ne mogu sa sigurnošću da kažu zbog čega je Enedin počinio ovako jezivo ubistvo i šta bi mogao da bude razlog.

– Šta god da je, svi se pitamo da li normalan čovjek to može da uradi… Jadna djeca koja su ostala bez majke i nane i dede – pričaju komšije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas