Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Veoma hladno i narednih dana, evo kada se očekuje zatopljenje

Preporučeno

Nova radna sedmica započet će sa sunčanim i vedrim vremenom te nešto toplijim jutrima, ali će miniusi i dalje biti prisutni, posebno tokom jutra.

Danas se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje pretežno sunčano vrijeme. U ostatku naše zemlje bit će pretežno oblačno vrijeme, uz povremeno provijavanje slabog snijega.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -21; Ivan-sedlo -12; Sarajevo-Bjelave, Tuzla -9; Bugojno, Sanski Most, Zenica -8; Gradačac -6; Grude -5; Bihać -4; Mostar -2 i Neum 0 stepeni.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Nova radna sedmica započet će sa sunčanim i vedrim vremenom te nešto toplijim jutrima, ali će miniusi i dalje biti prisutni, posebno tokom jutra.

U ponedjeljak će biti pretežno vedro sa mrazom u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu do 1, a dnevna od -3 do 4, na jugu od 2 do 7 °C.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima u BiH

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake u Krajini i Hercegovini. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 1, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 9 °C.

U srijedu će prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje u Bosni može biti slabe kiše, a na planinama slabog snijega. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od -1 do 3, a dnevna od 4 do 10 °C.

Upravo se čita:  Kanada će kosponzorisati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu od 0 do 3, a dnevna od 5 do 12 °C.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas