Subota, 20 srpnja, 2024

Meteorolozi objavili kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima u BiH

Preporučeno

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prolazno više oblačnosti će biti na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti ima na području Krajine. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica i Bugojno 3; Široki Brijeg 4; Sokolac 5; Livno 6; Ivan Sedlo 7; Sanski Most i Sarajevo 8; Banja Luka, Bihać, Prijedor i Zenica 9; Tuzla 11; Trebinje 12; Mostar 13; Neum 14; Gradačac 16°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prolazno više oblačnosti će biti na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Upravo se čita:  U koje države građani BiH mogu ući sa ličnom kartom? Ako vam ističe pasoš, dobro je znati ovo!

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

U ponedjeljak 29.4.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

Upravo se čita:  Dva nova "presretača" u Sarajevu, prekršaji se neće moći brisati

U utorak 30.4.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U srijedu 1.5.2024. u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa juga koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti povremene lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas