Srijeda, 8 svibnja, 2024

Oglasio se Sadik Hasanović: Oca i majku su mi iz Srebrenice protjerali u julu 1995. godina! Poštujem Srbiju. Onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje”

Preporučeno

S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjavanje na ovo sve – poručuje Sadik Hasanović

Pjevač Sadik Hasanović, finalista posljednje sezone “Zvezde Granda” pjevao je o klanju Srba po Bratuncu, a povodom toga oglasio se na društvenim mrežama.

Nakon što su “isplivali” video snimci i izazvali bijes javnosti, on se tim povodom oglasio na Facebooku.

Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj djed je bio violinista, otac pjevač. Ja sam nastavio s pjevanjem, kako kod nas kažu s koljena na koljeno.

Upravo se čita:  Severina: Početak mojih tridesetih obilježio je film, najgore mi je bilo kako će moj razrednik reagirati

Ali ako neko od mene očekuje da biram između oca i porijekla, umjesto uspješne karijere ja bez dileme biram ono prvo. Oca, porodicu i moje porijeklo, a pjevati nikada prestati neću!

Ovih dana me brutalno napadaju. Znam teško je nas na Balkanu pomiriti, činimi se da to ne možemo niko pa neću ni ja, a volio bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale “Zvezde Granda” i dokazao.

Upravo se čita:  Severina: Početak mojih tridesetih obilježio je film, najgore mi je bilo kako će moj razrednik reagirati

A sad malo surove istine. Nije ovaj mladić, onda dječak Sadik rođen u Švicarskoj a danas živi u Srebreniku zato što je htio da tako bude, već je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice protjerali u julu 1995. godina i oko toga neću nikome da se pravdam. To od mene ne očekujte.

Vidim sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže da sam neke izdao, a neke uvrijedio i kupe poene na meni. U politiku se ne miješan, to me ne interesuje- I ovo želim javno reći, bez obzira šta ko o tome misli.

Upravo se čita:  Severina: Početak mojih tridesetih obilježio je film, najgore mi je bilo kako će moj razrednik reagirati

Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice. Nizašta pa ni za uspješnu karijeru. Ali i dalje sam na stanovištu da poštujem Srbiju. Onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete.

S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjavanje na ovo sve. Vaš Sadik Hasanović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Lamija je 30 godina živjela u Nizozemskoj i sada se sa porodicom vratila u Fojnicu: “Kao mala sam imala san da živim u šumi”

Nakon trideset godina života u Nizozemskoj, Lamija Džigal Bekašević, sa svojom obitelji vratila se u rodni kraj nedaleko od...

Još vijesti za vas