Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Podžić odgovorio Dodiku: Vježba na Manjači nije otkazana nego odgođena! Pojasnio i razlog za to

Autor:Agencije

Preporučeno

– Čim se popravi epidemiološka situacija vježba će ponovo biti zakazana jer nema nikakvog drugog razloga da se ona ne organizira – poručio je Podžić.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić pojasnio je razloge zbog kojih je zatražio odgađanje vojne vježbe između Vojske Republike Srbije i Oružanih snaga BiH.

Razlozi za to su, kako je kazao, pogoršana epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa u obje zemlje.

Upravo se čita:  Biće gužve: U FBiH danas počinje isplata uvećanih penzija,"leći" će i razlika za prva tri mjeseca

– Nedovoljan broj vojnika je imuniziran zbog čega ne želim preuzimati rizik da se vojnici zaraze. Čim se popravi epidemiološka situacija vježba će ponovo biti zakazana jer nema nikakvog drugog razloga da se ona ne organizira – poručio je Podžić.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u međuvremenu zatražio je smjenu ministra odbrane zbog “nepoštovanja Ustava BiH”, jer je otkazao vojnu vježbu na Manjači kod Banje Luke.

Upravo se čita:  Predsjedavajući predsjedništva BiH razgovarao s velikim imamom tokom posjete Egiptu

Dodik je naveo da takvu odluku može donijeti samo Predsjedništvo BiH koje je nadležno za vođenje vanjske politike, ali je Podžić pojasnio da vježba nije otkazana, nego je samo odgođena.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznat identitet državljanina BiH koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju ujutro na magistralnom putu kod Brezovice u Sloveniji poginuo je...

Još vijesti za vas