Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Košarkaški Zmajevi poraženi od Njemačke

Preporučeno

Do pobjede je Njemačku nosio Franz Wagner sa 18 poena, Schroder je dodao 17, Thiemann je ubacio 14, a Obst 13. Kod BiH su dominirali Musa i Nurkić. Musa je ubacio čak 30, Nurkić 21 poen, a Roberson je meč okončao s 13 ubačaja.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u 2. kolu Eurobasketa, a od nje je bolji bio domaćin grupe B Njemačka rezultatom 92:82.

Vidjeli smo danas u Kelnu dva potpuno različita poluvremena od strane Zmajeva, koji su briljirali u prvom poluvremenu te na trenutke imali i dvocifrenu prednost, ali u drugom dijelu, konkretnije u trećoj četvrtini, vidio se veliki pad u igri BiH. To je Njemačka znala iskoristiti i doći do preokreta za trijumf.

Baš kao i onaj protiv Mađarske, i ovaj meč otvoren je pogotkom Džanana Muse za tri poena. Musa i nakon toga nastavlja igrati u sjajnom ritmu. Još jednom pogađa, a onda i asistira za Jusufa Nurkića i vodimo sa 7:2.

Priključak Nijemci hvataju trojkom Maodo Loa tri minute prije kraja, kada on pogađa za 12:11, ali na drugoj strani tricom uzvraća Nurkić!

Prva dionica okončana je rezultatom 20:18 u korist Bosne i Hercegovine.

Nastavljaju s odličnom igrom Zmajevi iu drugoj četvrtini, a poenima Muse i Gegića stižu do +9 (29:20)! Nestvarnom trojkom na šest minuta do kraja poluvremena Obst vraća u igru Njemačku i smanjuje na 31:27.

Nakon toga je Atiću dosuđena tehnička, pa Njemačka prilazi i do 33:30, ali u sigurnom vodstvu u tim trenucima BiH ostavlja Nurkić.

Fenomenalno su ostali bh. košarkaši igrali Pick and Roll s Nurkićem i na njegovim krilima u finišu poluvremena dolazimo do 42:32. Ipak, Nijemci stižu prepoloviti tu prednost i na veliku pauzu se odlazi s prednošću BiH od 47:42.

Loše Zmajevi otvaraju drugo poluvrijeme i u roku od dva minuta Njemačka doalzi do poravnanja. Schroder pogađa potom i trojku i domaćin vodi sa 50:47… Bila je to serija Nijemaca od čak 8-0. Potom i sudije čistu blokadu Nurkića sude kao faul, pa Nijemci stižu do 52:47.

Veliku krizu u igri BiH prekida Nurkić poenima nakon gotovo pet minuta igre u nastavku. Smanjio je na 49:54. No brzo Njemačka stiže do dvocifrene prednosti i nastavlja se kriza naše reprezentacije i u posljednu dionicu ulazi se s vodstvom domaćih 70:58.

Ne uspijeva BiH podići nivo svoje igre ni na početku četvrte četvrtine, a nakon minut i po igre selektoru Bećiragiću dosuđena je tehnička zbog prigovora.

Obst potom pogađa trojku i Njemačka vodi sa ogromnih 77:60. Činilo se da nema povratka za BiH nakon toga, ali trojkama Robertsona sredinom posljednje dionice Zmajevi stižu do 82:73 i zaostatak tako spuštaju na jednocifren broj poena!

Nije sjajnu seriju BiH prekinuo ni time-out Nijemaca, pa Roberson opet pogađa za tri i smanjuje na samo šest poena zaostatka! Nekako su Nijemci tada uspjeli zaustaviti nalet Zmajeva i zadržati svoju prednost te slaviti rezultatom

Do pobjede je Njemačku nosio Franz Wagner sa 18 poena, Schroder je dodao 17, Thiemann je ubacio 14, a Obst 13. Kod BiH su dominirali Musa i Nurkić. Musa je ubacio čak 30, Nurkić 21 poen, a Roberson je meč okončao s 13 ubačaja.

Naredni meč BiH igra već sutra protiv Slovenije od 17.45h.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas