Četvrtak, 2 svibnja, 2024

MUP KS i MUP RS u zajedničkoj akciji ‘Hornet’: Uhapšene tri osobe

Autor:Patria

Preporučeno

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su zajedničku akciju kodnog naziva “Hornet”.

Tokom navedenih aktivnosti izvršeni su pretresi više objekata i vozila na području Sarajeva, Foče i Kaknja, pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Upravo se čita:  Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. (Neovlašteni promet opojnim drogama) i člana 209. stav 1. i 2. u vezi sa stavom 3. (Pranje novca) KZ BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode tri lica, i to: A.B., rođen 1987.godine, E.Dž., rođen 1990.godine i H.Dž., rođen 1988.godine, svi nastanjeni u Sarajevu.

Upravo se čita:  Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u okviru ove akcije lišili su slobode tri lica na području Foče.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost Upravi policije MUP-a ZE-DO Kantona za pomoć u realizaciji pretresa izvršenih na području u njihovoj nadležnosti.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas