Petak, 3 svibnja, 2024

RS-u pripala Agencija za lijekove BiH, SIPA i Služba za poslove sa strancima

Preporučeno

Ovakav dogovor trebao bi dobiti konačan epilog ukoliko ove stranke formiraju Savjet ministara, što je zasad vrlo izvjesno.

Republici Srpskoj pripada ono što joj je pripadalo i ranije, a to podrazumijeva da će srpski kadrovi biti na čelu Agencije za lijekove BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Službe za poslove sa strancima BiH.

Ovo je za “Nezavisne novine” potvrđeno iz izvora bliskih Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Naši izvori kažu da još uvijek nije postignut konačan odgovor između SNSD-a i Trojke, koju čine Naša stranka, Narod i pravda (NIP), te Socijaldemokratska partija (SDP), ali da bi to trebalo biti uskoro ozvaničeno.

Upravo se čita:  U dijelu BiH stupila na snagu Uredba o maržama, kazne za kršenje do 10.000 KM

“Srpskoj pripada sve što i ranije, uz nekih par izmjena. Još uvijek nije definitivan dogovor, niti su ga potvrdili predsjednici stranaka. Tačno je da će u Agenciji za lijekove ostati na čelu kadar iz Republike Srpske, kao i da će kadrovi iz Republike Srpske ostati na čelu SIPA i Službe za poslove sa strancima”, kazali su izvori “Nezavisnih novina”.

Upravo se čita:  Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Ovakav dogovor trebao bi dobiti konačan epilog ukoliko ove stranke formiraju Savjet ministara, što je zasad vrlo izvjesno.

Ako sve bude po planu, SNSD će konačno imati kontrolu nad nekoliko institucija koje su im tokom prethodnih godina bile “trn u oku”, prije svih Agencije za lijekove BiH, koju odavno želi da preuzme.

Upravo se čita:  “Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Pošto to u ranijim godinama, a naročito godini korone nije uspio, založio se za izmjene Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, koja podrazumijeva osnivanje Agencije za lijekove Republike Srpske, koja, treba navesti, i dalje nije formirana.

Za SNSD je očigledno od velike važnosti bila i Služba za poslove sa stancima, na čijem čelu su do sada bili kadrovi SDS-a.

Pored toga, saznajemo i da će Republika Srpska dobiti mjesto zamjenika direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alijana 21 godinu iščekuje Enesa: “Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao”

Alijana Kaharević već 21 godinu iščekuje svog brata Enesa. Te 2003. godine je nestao i nikad ga nisu pronašli. Ističe...

Još vijesti za vas