Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U svega tri dana poginulo 11 osoba na putevima u BiH

Preporučeno

U saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u nedjelju popodne i danas rano ujutro na putevima u BiH poginulo je još šest osoba.

Ilustracija
Ilustracija

Tako se broj poginulih u nesrećama u zadnja tri dana popeo na zastrašujućih 11!

U nesrećama koje su se dogodile u nedjelju u Prijedoru poginule su dvije osobe. Prva nesreća prijavljena je policiji oko 17.40 na pružnom prelazu Raškovac, u Prijedoru.

Poginuo je Boško Knežević (72), koji je golfom dva pokušao preći prugu, kada je naletio brzi voz na relaciji Sarajevo – Zagreb i udario u auto. Svega sat kasnije na magistralnom putu Novi Grad – Prijedor, u mjestu Brezičani, poginula je pješak Zineta Hadžić (57) iz Prijedora. Nesretnu ženu je udario ford eksplorer, koji je vozio Elvedin Karajić (26) iz Prijedora.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Život su izgubili i braća Jasmin (28) i Nermin (23) Zulić iz Kalesije u stravičnom sudaru tri automobila u nedjelju oko 16 časova na magistralnom putu Tuzla – Zvornik, u naselju Memići.

Zulići su bili u pežou 206, koji se sudario s kamionom iveko, kojim je upravljao S.H. iz Kladnja, te pežoom 308, koji je vozio H.S. iz Tuzle.
Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli je saopšteno da je do nesreće došlo kada je pežo 308 pokušao da pretekne kamion.

“Kamion je išao iz pravca Zvornika prema Kalesiji, a iza njega pežo 308, koji je pokušao da pretekne kamion. Tom prilikom došlo je do direktnog sudara s pežoom 206. Vozač kamiona je vidio da će doći do nesreće pa je pokušao da skrene u desnu stranu, ali nije uspio”, izjavio je Rade Marković, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

U nesreći, koja se danas oko 5.30 dogodila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, na pružnom prelazu u naselju Ljubače poginuo je pedesetogodišnji Fahrudin Hasanbašić.

Hasanbašić je dostavnim vozilom reno išao prema Živinicama kada ga je udarila lokomotiva voza Rudnika Kreka.

Lokomotiva, u kojoj su bili Pejo Petrović i Šefik Čamdžić, smrskala je prednji dio renoa, a Hasanbašić je od zadobijenih povreda preminuo na mjestu nesreće. Nerazjašnjena je okolnost da li je zaštitna rampa bila spuštena i da li je radila signalizacija, koja uobičajeno funkcioniše u vrijeme prolaska lokomotive i vozova preko pružnog prelaza.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

U saobraćajnoj nesreći danas rano ujutro na lokalnom putu Zvornik – Kula grad poginuo je i osamnaestogodišnji Duško Hajduković iz Zvornika.

U prijavi je navedeno da je automobil golf dva sletio s puta, te da se u njemu nalazi mladić koji ne daje znakove života.

Nastradali mladić je u trenutku nesreće bio sam u automobilu, a nakon istrage biće poznat tačan uzrok nesreće.

Tokom crnog vikenda na putevima u BiH živote su izgubili Dragan Vučković (63), Zoran Stevanović, J.R. (72) iz Bijeljine, Dino R. (20) iz Travnika i Nebojša Šajinović (19), student Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke.

(Nezavisne novine)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas